Termékek

F-D/4-05

Detonációzár hangsebesség feletti lángterjedési sebességet meghaladó stabil és instabil detonációkhoz, IIA robbanási alcsoportba sorolt gázokhoz/gőzökhöz. Gyújtóforrástól korlátlan távolságra beépíthető. Csővezeték közé építhető kivitelben.

Elérhető méretek: DN15 – DN150 (nagyobb méretek gyűjtőszerkezettel)

Jelölés: Ex II 1 G IIA T6

A Földfém Kft. által gyártott F-D/4-05 típusú detonációzárak kielégítik a MSZ EN 12874:2001 számú EU szabványban rögzített detonációzárakkal szemben támasztott követelményeket.

A detonációzár olyan biztonsági szerelvény, amely képes megakadályozni a lángfront átterjedését akkor is, ha annak sebessége meghaladja az 500 m/s-ot.

A detonációzár három fő egységből áll: védőelemből (lángszűrő betét), ennek foglalatából és a 2db lökéshullámtörőből. A lökéshullámtörők tulajdonképpen a detonációzár betétjét védik azáltal, hogy a csővezetékben kialakuló lökéshullám mozgási energiáját elnyelik, ezáltal a lángszűrő-betét egyik oldalán ható csillapított detonációs lökéshullám, illetve a lángfront gyújtó- és hőhatása a másik oldalán lévő éghető elegyet nem tudja meggyújtani ill. berobbantani.


Letölthető dokumentumok: