Termékek

FF-LSU

Kényszerműködtetésű légzőszelep úszótetős tartályokhoz. Kilégzés és belégzés a külső környezetbe ill. környezetből történik. Szelepnyitás megadott pozícióban rudazat segítségével.

Az LSU légzőszelep olyan szerelvény, amely az úszótetős rendszeren belül korlátozza a kialakuló túlnyomást töltésnél, illetve a vákuumot lefejtésnél, amennyiben az úszótető a rendszer legal pontjához közelít ill. legalsó pontján áll. A szelep a megfelelő méretre vágott rudazat segítségével nyit a tető sűllyedésekor, a tervezett magasságban. A tömörzárást a szeleptest (rudazattal együtt) súlya és a szelepüléken elhelyezett olajálló tömítés biztosítja.

Mivel a szelep a szabadtérből szívja be a levegőt, illetve ide távoznak a rendszer gázai melyek a levegővel keveredve gyulladóképes elegyet alkothatnak ajánlatos a rendszer közé egy a kiáramló gáz típusához (IIA, IIB) megfelelő Földfém Kft. által gyártott robbanászárat közbeiktatni. Amennyiben nem gyulladóképes a közeg, úgy elegendő esővédősapkával ellátni a szelepet. A ki belégző szelepet a csővezeték vagy tartály tetejére kell beépíteni függőleges helyzetben. A rendszerhez általában hegesztéssel illeszthető.

Elérhető méretek: DN100 – DN300


Letölthető dokumentumok: