Termékek

FF-CBLS

Súlyterheléses belégzőszelep vákuumra. Belégzés a külső környezetből történik. Csökkentett nyitónyomással -1 mbar-tól -4.5 mbar-ig.

Elérhető méretek: DN15 – DN300

A belégző szelep olyan szerelvény, amely egy rendszeren belül korlátozza a kialakuló vákuumot, ha ez a paraméter az atmoszférikus nyomáshoz képest előre meghatározott értéket elér, vagy meghalad. A szelep szívóoldala súlyszelep, a tömörzárást a megfelelően felcsiszolt elemek biztosítják (szeleptest ill. szelepülék).

A beszívó részén egy a belégző-szeleptest által elzárt furat (szelepülék) található a speciálisan kialakított házban. Ha a vákuum értéke egy megadott nyomásérték fölé emelkedik, a szeleptest a rendszer szívóhatására megemelkedik, szabad beáramlást engedve a levegőnek. Túlnyomásra, a szeleptest a szelepülék pereméhez szorulva lezár.

A szeleptest súlyának változtatásával a szelep nyitónyomása a gyártás folyamán -3,5…-100 mbar értékek között a kívánt értékre beállítható. Lehetőség van ennél nagyobb nyitónyomás beállítására is max. -200 mbar-ig, de ebben az esetben a szabad keresztmetszet csökkentése szükséges, ekkor számolni kell a megnövekedő nyomásveszteséggel.


Letölthető dokumentumok:

  • FF-CBLS típusú belégzőszelep (pdf) – feltöltés alatt